Alarmsystemen

Een betrouwbare batterij is cruciaal voor alarmsystemen. Als de netspanning uitvalt, moet het volledige systeem kunnen terugvallen op de back-up (stationaire) batterij. Enkel zo kan de veiligheid gegarandeerd worden. Voor alarmsystemen bieden wij ons DSW gamma aan. Dit gamma bestaat uit de 6 meest courante afmetingen en capaciteiten.

Een belangrijke eigenschap van deze stationaire batterijen is dat deze onderhoudsvrij zijn. De batterijen worden veelal op plaatsen geïnstalleerd die weinig gecontroleerd worden waardoor een tussentijds onderhoud van de batterijen snel vergeten zou worden. Hierdoor zouden de batterijen te snel stuk gaan, vandaar dat men hier opteert voor een onderhoudsvrije batterij. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de batterijen niet enkel rechtop, maar ook in andere posities geïnstalleerd kunnen worden.

Dyno Europe DSW batterijen zijn met andere woorden niet voorzien van doppen om de batterij bij te vullen. Door het recombinatie proces wordt het water bij normaal gebruik omgezet naar gas en gas weer tot water wat bijvullen overbodig maakt. Er is wel nog steeds sprake van gasvorming in de batterij. Als het zou gebeuren dat de batterijen overladen worden en er dus teveel druk in de batterij is, kan het teveel aan gas toch nog ontsnappen via het overdrukventiel.

Go to Top