Loading...
Diensten2023-05-02T15:20:24+01:00

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende diensten die Battery Supplies aanbiedt.

tractie traction
Batterijen op maat

Bij Battery Supplies monteren wij elke tractiebatterij op maat van de klant. Daarvoor beschikken wij over ons eigen team toegewijde monteurs die dagelijks instaan voor de montage van tractiebatterijen. Het afgelopen jaar vonden meer dan 82.000 tractiecellen hun weg van Battery Supplies tot bij de klant.

Eén van onze magazijnen is tot de nok gevuld met tractiecellen, -koffers en alle toebehoren. Zo kan alles snel en naar de wens van de klant gemonteerd worden.

Alvorens naar verzending te gaan wordt de batterij uitgemeten en gecontroleerd zodat ze de juiste spanning, capaciteit en water- en zuurniveau heeft. Indien nodig wordt ze nog een beetje opgeblonken, want wij staan er op dat onze batterijen ‘spic en span’ toekomen bij de klant.

AQ-FIT packBatterijen herstellen

Ons Battery fix systeem geeft ons de mogelijkheid om oude batterijen te vernieuwen. Of het nu gaat om batterijen van boormachines, scheerap- paraten, kruimeldieven, elektrische fietsen, oplaadbare tandenborstels, duiklampen, speelgoed, draagbare telefoons, laptops, gsm’s, camera’s, …

Het principe :

Elk snoerloos toestel heeft zijn eigen model van batterij, in deze behuizing zitten allemaal gelaste oplaadbare batterijcellen.

Wij behouden de behuizing van de batterij, maken deze open & vervangen alle oude batterijcellen door nieuwe hoogwaardige batterijcellen. We schroeven of lijmen de behuizing terug dicht en u heeft een nieuwe batterij in de bestaande behuizing !

Dit scheelt bijzonder veel in de prijs : soms tot 50% goedkoper t.o.v. de nieuwprijs & het is nog goed voor het milieu ook !

Onderhoud / Techniekers

Service department dienstenWij hebben onze eigen service-afdeling voor het repareren & het onderhouden van (tractie) batterijen en industriële laders. We kunnen capaciteitstesten uitvoeren op batterijen, deze regenereren, en nog veel meer. Deze diensten bieden we aan bij ons in het atelier of bij de klant ter plaatse. De elektronische afdeling is gespecialiseerd in het repareren van alle soorten laders: traditionele of hoog-frequentie laders. Onze techniekers staan voor u klaar!

Waarom?

  • Een goed onderhouden batterij heeft een langere levensduur
  • Het is voor u tijdbesparend
  • Een niet goed onderhouden batterij kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties
  • Defecten en/of problemen worden sneller gedetecteerd

Quality Control

Bij onze dienst QC worden defecte en slecht presterende batterijen onderzocht en oplossingen gevonden door deze te herstellen of te vervangen. Een vaak voorkomend probleem zijn tractiebatterijen waar een ‘ongelukje’ mee gebeurd is, een te laag electrolyt niveau of sulfatatie. In deze gevallen kunnen de batterijen meestal terug in werkbare staat gebracht worden door een laad/ontlaadtechnieken of door batterijzuur toe te voegen.

Batterijen kunnen ook volledig getest en uitgemeten worden, dit is vooral handig bij garantieclaims die eventueel binnenkomen. Alle batterijen van 6 volt tot 120 volt kunnen uitgemeten worden en krijgen een bijhorend testrapport.

Het testen, vervangen en herstellen van laders en boosters behoord ook tot de diensten van Quality Control.

Gezien de grote technologische kennis van onze medewerkers bij Quality Control kunnen hier ook opleidingen gevolgd worden. Bij speciale projecten van onze klanten springt QC ook vaak bij ter plaatse bij de klant.

Go to Top