Battery Supplies zorgt met laadzaal in nieuwe magazijnen van Delhaize voor veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie

Laadzaal Delhaize

Continuïteit garanderen tijdens de drukke periodes, zoals de eindejaarsfeesten

Deerlijk, 19 december 2023 – Nu de eindejaarsperiode voor de deur staat, maakt ook supermarktketen Delhaize zich op om de extra drukte het hoofd te bieden. Om ervoor te zorgen dat de kalkoen en kroketjes op tijd en vers op onze feesttafels belanden, is de optimale organisatie van de elektrische heftrucks in de nieuwste koelafdeling in de magazijnen in Zellik essentieel. Het West-Vlaamse Battery Supplies installeerde 136 laders voor een volledige vloot van 308 wisselbatterijen. Op die manier kunnen de elektrische heftrucks van Delhaize dag in dag uit producten af- en aanvoeren.

Delhaize voert in zijn magazijnen constant veel producten af en aan. Dat gebeurt met elektrische heftrucks. Het is belangrijk dat die heftrucks te allen tijde zo optimaal mogelijk ingezet worden. Ook tijdens drukke periodes, zoals de eindejaarfeesten, moet Delhaize natuurlijk continuïteit garanderen.

Daarom koos Delhaize voor het West-Vlaamse Battery Supplies, dochteronderneming van onderdelenspecialist TVH, om in de nieuwste koelafdeling in de magazijnen in Zellik de batterijen van de heftrucks vorm te geven en de heftrucks zo optimaal mogelijk in te zetten. Delhaize en Battery Supplies zijn al jaar en dag trouwe partners voor de toelevering van batterijen.

Alexander De Soete, zaakvoerder van Battery Supplies: “Er is al langer een vertrouwensband met Delhaize. We zijn bij Battery Supplies dan ook vereerd dat Delhaize opnieuw voor ons gekozen heeft als leverancier van batterijen en het laadsysteem in hun nieuwe magazijnen. Deze stap is een verdere verdieping van onze samenwerking.”

Dit is één van de grootste laadzalen voor Delhaize in België. De laadzaal bestaat uit 136 laders voor een volledige vloot van 308 wisselbatterijen. De installatie van een nieuwe laadzaal van die grootte-orde is een unicum. Toch is de ingenomen ruimte van de laders en batterijen heel beperkt door een slimme en dense opstelling van de batterijen.

Veiligheid, betrouwbaarheid, efficiëntie

In deze nieuwe laadzaal is veiligheid troef. Bij een batterijwissel(*) zorgt Battery Supplies er bijvoorbeeld voor dat de operator te allen tijde op veilige afstand blijft van de batterij. Daardoor is er geen inklemmingsgevaar. Geen overbodige luxe bij batterijen van meer dan 1 ton.

Daarnaast zorgt Battery Supplies voor efficiëntie. Het wisselen van de batterijen duurt slechts drie minuten. Daardoor heeft de operator voldoende tijd om de laadzaal te onderhouden en water bij te vullen bij de batterijen.

Steven Hacken, projectmanager technieken bij Delhaize: “Wij zijn tevreden met het systeem dat Battery Supplies opgezet heeft. Veiligheid was onze eerste prioriteit en die wens hebben ze dan ook direct ingewilligd. Bovendien is het systeem betrouwbaar: omdat we met twee systemen werken, kunnen we continuïteit garanderen. Zo zorgen we ervoor dat de kalkoen en de kroketjes bij iedereen op tijd op de feesttafel staan.”

Batterijen dienen regelmatig bijgevuld te worden met water. Bij traditionele vulsystemen neemt dit snel een kwartier in beslag. Delhaize en Battery Supplies opteerden voor het Water Injector systeem, waarbij water onder hoge druk in de batterij wordt gespoten. Dankzij het snelvulsysteem* duurt het bijvullen slechts een vijftal seconden, een enorme efficiëntiewinst.

Dankzij dataloggers* en bewakingssystemen gaan de batterijen bovendien langer mee. Door de dataloggers kan de operator op elke lader gemakkelijk zien welke batterij al geladen en voldoende afgekoeld is en welke hij dus moet gebruiken.

De dataloggers zorgen er ook voor dat de operator weet wanneer hij water bij de batterijen moet doen of welke batterijen te warm staan. Daardoor kan de operator de batterij correct onderhouden, gelijkmatig gebruiken en fouten sneller opsporen. Daardoor zullen de batterijen 35% langer meegaan dan bij traditionele systemen.

De dataloggers sturen de informatie naar de cloud zodat Battery Supplies analyses kan uitvoeren en beslissingen kan nemen over onderhoud en nodige investeringen.

(*) Technische informatie

Dankzij rollenbanen en een hydraulische arm gebeuren alle batterijgerelateerde handelingen op een veilige afstand.

Het snelvulstysteem van de batterijen is van Philadelphia Scientific.

De iBOS datalogger zorgt ervoor dat de operator kan zien welke batterijen geladen zijn en welke voldoende afgekoeld zijn. Het EGO! Loggersysteem op elke batterij zorgt dan weer voor de nodige waarschuwingen naar de operator zoals bij welke batterijen water moet worden bijgevuld of welke batterijen te warm staan.

2023-12-19T11:24:19+01:00
Go to Top