State-of-the-art laadzaal in nieuwe magazijnen van Delhaize

Laadzaal Delhaize

Voor de nieuwste magazijnen van Zellik koos Delhaize voor een laadzaal en batterijwisselsysteem van Battery Supplies. De laadzaal bestaat uit 136 laders voor een volledige vloot van 308 wisselbatterijen.

Datalogger

Elke batterij is uitgerust met de eGO! datalogger zodat het gebruik van elke batterij makkelijk kan worden opgevolgd en eventueel bijgestuurd. De handige indicator geeft weer of de batterij warm staat of water nodig heeft.

Batterijbeheer

Het iBOS systeem op de laders zorgen ervoor dat de operator met één oogopslag weet welke batterij het best kan worden verwisseld. Op die manier worden alle batterijen gelijk ingezet en krijgen de batterijen de kans om een volledige laadcyclus te doorlopen en voldoende af te koelen. Alle gegevens worden gelogd, door analyse kan makkelijk worden bepaald hoeveel batterijen optimaal worden ingezet voor een goede werking van het systeem.

Batterijwisselsysteem

Het batterijwisselsysteem zorgt ervoor dat de batterijen op een snelle en veilige manier worden gewisseld. Een batterijwissel duurt minder dan drie minuten. Daardoor heeft de operator ook nog voldoende tijd om de batterijen te onderhouden en water bij te vullen.

Snelvulsysteem

Tenslotte zal het snelvulsysteem van Philadelphia Scientific ervoor zorgen dat het water onder hoge druk wordt geïnjecteerd in de batterijen waardoor het vullen amper een vijftal seconden duurt. Bij traditionele vulsystemen is de druk van het water heel beperkt en kan het bijvullen minutenlang duren. De keuze van dit snelvulsysteem is een logische keuze voor een efficiënt onderhoud van de batterijen.

2023-10-13T13:58:33+01:00
Go to Top