Project Infrabel: indrukwekkende upgrade van batterijbanken met OPzS-cellen

Bij Infrabel hebben we onlangs een indrukwekkende upgrade uitgevoerd. Twee verouderde batterijbanken zijn vervangen door gloednieuwe OPzS-cellen. De ene bank had een capaciteit van 150V 250Ah, de andere 40V 450Ah.

Gezien de cruciale UPS-functie van deze systemen, was het van het grootste belang dat de downtime tot een minimum werd beperkt. Met een strakke planning en efficiënte uitvoering hebben we de oude systemen gedemonteerd en de nieuwe geïnstalleerd in een recordtijd van slechts 5 uur!

Bovendien hebben we rekening gehouden met de feedback van de klant over het vorige systeem. Het bijvullen van water was een omslachtig proces, dus hebben we de nieuwe cellen in trapvormige rekken geplaatst. Dit maakt het onderhoud en bijvullen veel ergonomischer. Daarnaast hebben we waterbesparende klokken geïnstalleerd om het aantal interventies te verminderen.

Dit project is een perfect voorbeeld van hoe we samen met Infrabel streven naar continue verbetering en innovatie. We zijn trots op het resultaat en kijken uit naar de volgende uitdaging!

2023-11-23T15:11:02+01:00
Go to Top