Meet the team – Violette Marrecau

Visitekaartje:Meet the team

Functie: Technisch aankoper

Begonnen bij Battery Supplies in 2015 en werkt intussen 6,5 jaar in het bedrijf

 

Wat houdt je job in ?

“Ik werk op onze aankoopafdeling en ben verantwoordelijk voor de aankoop van al onze blokbatterijen. Denk hierbij aan startaccu’s, cyclische batterijen (open loodzuur, gel, agm, lead carbon en LiFePO4 blokbatterijen) en stationaire batterijen. Ik heb contact met leveranciers in zowel Europa, de VS en Azië. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat we te allen tijde een goede voorraad hebben in onze magazijnen. Ik bespreek prijzen en technische specificaties met onze leveranciers en ik ben altijd op zoek naar nieuwe aankoopmogelijkheden, producten en leveranciers.”

 

Wat vind je leuk aan je baan ?

“Ik hou van de verscheidenheid aan zaken die ik moet doen als aankoper bij Battery Supplies. Ik ben betrokken bij de prijsonderhandelingen met onze leveranciers en de opvolging van het hele aankoopproces en de logistiek, alsook het administratieve gedeelte van de job. Heel vaak moeten wij flexibele en creatieve oplossingen vinden om het hoofd te bieden aan steeds veranderende omstandigheden, zoals het geval was tijdens de hele Covid 19 periode met overal producttekorten en heel wat uitdagingen om de goederen naar onze depots in Europa te krijgen. Intern, bij Battery Supplies, sta ik als aankoper in constante verbinding met alle andere afdelingen binnen ons bedrijf. De magazijnafdeling vraagt instructies van onze kant en vice versa om een soepel lopend magazijn te hebben. Veel technische aspecten moeten met onze technische teams worden besproken. Onze marketingcollega’s hebben productinformatie en technische specificaties nodig van onze afdeling. Het vervoer van goederen moet worden geregeld en opgevolgd samen met onze logistieke afdeling. Wij adviseren onze prijsafdeling over onze kosten en als onze verkoopteams kansen zien in een bepaalde markt, is het onze taak om het juiste product te sourcen.”

 

Wat is het meest uitdagende aspect van uw job ?

“Soms moet ik heel creatief zijn in het vinden van de juiste oplossing. Het is niet altijd gemakkelijk om op korte termijn goede oplossingen te vinden, omdat het inkoopproces van veel externe factoren afhangt en daarop heb je maar een zeer beperkte invloed, zoals de beschikbaarheid van producten, vertragingen bij het transport, valutaschommelingen en de kosten van grondstoffen zoals lood. Een andere uitdaging is de taalbarrière die we met sommige leveranciers hebben, vooral wanneer het op technische discussies aankomt. Ik moet er echt rekening mee houden dat leveranciers mijn Engelstalige mail kunnen overnemen en vertalen met bijvoorbeeld Google Translate. Dit is niet altijd het recept voor succesvolle en vruchtbare discussies, als je begrijpt wat ik bedoel.”

 

Wat zal de toekomst brengen voor u bij Battery Supplies ?

“We verwelkomen een nieuwe collega in ons aankoopteam. Met een extra teamlid zullen we meer tijd kunnen investeren in verdere analyse van de producten die we inkopen en de bedrijven waarmee we samenwerken, evenals de batterijmarkt in het algemeen. Ons bedrijf investeert ook voortdurend in onze IT-systemen. Wij streven ernaar om in de nabije toekomst een aantal van onze inkoopprocessen te automatiseren. Hierdoor zal er ook tijd vrijkomen om aspecten van de job op te nemen die nu soms vergeten worden, maar niettemin zeer belangrijk zijn voor onze verkoopcollega’s en klanten.”

 

Wat vind je leuk aan werken bij Battery Supplies NV/SA ?

“We hebben een geweldig team bij Battery Supplies en het is prettig om met je collega’s en je managers om te gaan. We hopen zeer binnenkort onze after-work parties op vrijdag opnieuw op te starten met een aantal collega’s in een bar hier in de buurt in Deerlijk. Het is belangrijk om buiten de werksfeer met je collega’s te kunnen ontspannen en wat te drinken en lachen. In onze aankoopafdeling grappen we dat het “nooit een saaie dag is bij Battery Supplies”. Onze banen zijn veelzijdig en uitdagend en dat is wat ik er zo leuk aan vind.”

 

En wat doet u als u niet bezig bent met prijsonderhandelingen of het inkopen van nieuwe producten ?

“Ik breng graag tijd door met mijn 1j oude dochter Lot, maak plezier in ons gezin, geniet en werk in onze tuin en in ons huis. Ik hou van sporten, dus je kunt me vaak buiten vinden om te hardlopen of aan core training te doen. Ik vind het belangrijk om een goede conditie te hebben en sport is eenvoudigweg gezond. Ik heb vroeger ook piano gespeeld en ben van plan om daar opnieuw meer tijd in te stoppen omdat het een mooie hobby is. In het weekend ben ik altijd te vinden voor een feestje of om rond te hangen met vrienden of familie. En zoals zovelen van ons verlang ik ernaar om zorgeloos op vakantie te gaan en te genieten van al het moois dat onze wereld te bieden heeft.”

2021-11-05T15:45:05+01:00
Go to Top