Battery Supplies zorgt voor het ophalen van uw oud lood

Battery Supplies zorgt voor het ophalen van uw oud lood

Battery Supplies is niet alleen gespecialiseerd in de assemblage en verkoop van verschillende soorten batterijen, maar we dragen ook ons steentje bij aan het milieu. Wist u dat we ook uw oude batterijen gratis bij u laten ophalen in België, Nederland en Frankrijk? Deze worden verwerkt en u krijgt de beste prijs voor het oud lood, dit bedrag kan u in mindering brengen van uw factuur via een inkooporder.

Het mooie aan het recycleren van batterijen is dat lood eindeloos gerecycled kan worden zonder kwaliteitsverlies. 

Oud lood

Maar dat is niet alles, bij de verwerking van oude batterijen worden er nog andere bijproducten teruggewonnen. Zo worden kunststof bakken omgewerkt tot zwarte polypropyleenkorrels die hun weg vinden naar bijvoorbeeld bumpers, dashboards en straatmeubilair. Het elektrolyt, dat acide en zwavelzuur bevat, wordt ofwel gereinigd en opgewerkt tot herbruikbaar elektrolyt ofwel omgezet in kunstmest voor in de tuin. Het PVC van de separatoren wordt gescheiden en in daartoe ingerichte installaties teruggewonnen.

En overige metalen, waaronder antimoon, zink en zilver, worden gescheiden en teruggewonnen. Dankzij de strenge wetgeving is ons proces voor de verwerking van oude batterijen zeer efficiënt. En al met al resulteert dit in een recyclage-ratio van om en nabij de 96%. Kortom, bij Battery Supplies bent u niet alleen verzekerd van de beste batterijen en accessoires, maar ook van een duurzame oplossing voor uw oude batterijen.

2024-01-18T11:40:39+01:00
Go to Top