Uitgesteld: Infoavond industriële opslagsystemen 17/03/2020 in Kortrijk

De info avond van het ESS systeem van nu dinsdag 17 maart zal niet doorgaan. Dit is passend gezien de huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Wij zijn ervan overtuigd dat jullie, niettegenstaande de grote enthousiaste opkomst, begrip hebben voor onze beslissing.

Echter deze infoavond zal opnieuw georganiseerd worden op een latere, nog te bepalen datum. Het programma en de locatie zullen dezelfde blijven. Meer info wordt u ten gepaste tijde overgemaakt.

De uitstel van deze infosessie hoeft nog geen uitstel van uw case te betekenen. Wenst u verdere informatie en een analyse van uw opstelling, neem gerust contact op.

Met onze excuses voor het ongemak

Uitnodiging Infoavond: Het potentieel voor industriële opslagsystemen voor zonne-energie vandaag en morgen?

Ik schrijf mij in!

AQ-LITH ESS
De energiemarkt is in volle transitie. Er wordt volop ingezet op C02-vrije energie, maar dit zal een grote impact hebben op de energietarieven. Door een eigen batterij als buffer in te zetten kan je de zonne- en windenergie opslaan die je niet gebruikt op het moment zelf, waarmee de zelfconsumptie van uw installatie aanzienlijk verhoogt en bijgevolg minder energie in het net injecteert.  Beide voordelen zullen een aanzienlijke impact hebben op de distributiekosten. Meer nog: met een intelligente sturing kan je op het juiste moment goedkope energie van het net ook bufferen in zo’n batterijsysteem om dan op duurdere momenten in te zetten (arbitrage). Daarnaast biedt dergelijk systeem ook het grote voordeel dat ze jouw bedrijf van stroom voorziet in het geval van stroomonderbrekingen of als UPS systeem, wat voor bedrijf met kritische processen een aanzienlijk voordeel biedt.

Om in te spelen op de veranderende markt heeft Battery Supplies, de batterij-expert uit Deerlijk, een volledig nieuw gamma industriële Li-ionbatterijen ontwikkeld: de AQ-LITH® ESS batterijen. ESS verwijst hier naar de Engelse benaming Energy Storage System.  Deze batterijen van 61 tot 242kWh hebben een aantal innovatieve voordelen : zo is de opbouw volledig geïnspireerd op een optimale koeling van de cellen en wordt een eigen sturing ingezet met een geavanceerde dynamische balancering. Door de doordachte opbouw is de batterij ook prijstechnisch interessant. Ze worden in eigen huis – in Deerlijk dus – samengesteld en getest, een unicum in Vlaanderen.  De 20-jarige ervaring van Battery Supplies staat bovendien garant voor de kwaliteit van levering en service na verkoop!

Voor de ontwikkeling en commercialisering van de AQ-LITH® ESS batterijen werkt Battery Supplies samen met het energiebedrijf Yuso uit Waregem. Yuso specialiseert zich sedert 2012 in het inkopen van overtollige zonne-energie, het leveren van groene stroom en het aansturen van opslagsystemen groot en klein. De AQ-LITH® ESS batterijen worden over de Yuso-cloud aangestuurd en alle data omtrent energiestromen en besparingen wordt gevisualiseerd op het intelligente My Yuso platform. De aansturing die Yuso voor de AQ-LITH® ESS batterijsystemen voorziet houdt niet alleen rekening met de voorspellingen van het eigen verbruik en bijvoorbeeld ook de verwachte weersomstandigheden, maar ook met de huidige en toekomstige energieprijzen op diverse markten. De intelligente sturing van Yuso laat overigens toe om dynamisch te schakelen tussen de verschillende toepassingen zoals zelf-consumptie optimaliseren, peak-shaving, arbitrage, UPS, … Via de Yuso energiefactuur wordt een slim aangestuurde AQ-LITH® ESS batterij veel sneller terugverdiend omdat de installatie fungeert als een centraal deel van het energie-ecosysteem voor de KMO.

Battery Supplies en Yuso hebben beslist om samen te werken met de onderzoeksgroep EELAB/Lemcko van de universiteit Gent voor de aansturing van alle componenten met het Yuso-platform. Daarnaast werd het concept op ware grootte uitgetest onder realistische condities. Dankzij de uitgebreide mogelijkheden van het labo en de ondersteuning van het ervaren team kon deze batterij en de intelligente sturing in heel korte tijd gecommercialiseerd worden.

Volgende topics komen aan bod:

  • Evolutie van de energiemarkt. Wat is het nut van batterijen? Welke zijn de typische cases waarbij batterijen interessant zijn voor de KMO?
  • Opbouw van de AQ-LITH® ESS batterij van Battery Supplies. Welke voordelen biedt deze tegenover bestaande oplossingen.
  • De aanpak van Yuso: Top-down impact op je energiefactuur, de intelligente aansturing van de batterij en omvormer en monitoring.
  • Hoe doorlopen we uw case: simulatie van het afgelopen jaar uitgaande van uw verbruiksgegevens per kwartier.
  • Terugblik op de afloop van het project en de prettige samenwerking met EELAB/Lemcko. Bezoek aan het testlabo met demonstratie van de AQ-LITH® ESS batterij van 242 kWh.

Praktisch

  • Wanneer? Dinsdagavond 17 maart 2020. Ontvangst vanaf 19u15, start om 19u30.
  • Waar? UGent Campus Kortrijk, Graaf Karel de Goedelaan 5 Kortrijk.
  • Wie? Voor zowel installateurs van industriële installaties als projectingenieurs en energiemanagers.
  • Deze activiteit is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk (max. 40 personen).
Ik schrijf mij in!

Meer info nodig? Mail naar michel@yuso.be of koen.bilcke@batterysupplies.be

TIP : in de namiddag kan je ook bij EELAB/Lemcko een workshop volgen over ‘elektrisch voertuig = mobiele batterij of extra belasting van het net?’.
Deze past in hetzelfde thema.

2020-03-13T09:55:33+01:00