Battery Supplies France

Juli 2018 vormde een grote mijlpaal voor Battery Supplies NV/SA toen we onze jarenlange klant Adret Energie in Meyzieu, Frankrijk, overnamen. Binnen een jaar, in 2019, werd het bedrijf omgedoopt tot Battery Supplies France.

Mijnheer Robert Agnèse en zijn team waren al vele jaren een zeer trouwe klant geweest als een van onze Franse distributeurs en hij benaderde ons om het bedrijf over te nemen na zijn pensionering. Op dat ogenblik had Battery Supplies NV/SA een verkoopkantoor in Waterloo in het noorden van Frankrijk, 4 verkopers die in heel Frankrijk actief waren en een intern commercieel team dat vanuit ons hoofdkantoor in Deerlijk werkte. De oprichting van een eigen magazijn in Frankrijk was noodzakelijk om de ambities die wij in Frankrijk hadden waar te maken.

Met een omzet van 12 miljoen euro in 2020 is Frankrijk een zeer belangrijke markt voor Battery Supplies. Ons Franse team bestaat momenteel uit 7 vertegenwoordigers, 5 mensen voor de commerciële binnendienst die vanuit België werken en 5 mensen met andere administratieve of technische verantwoordelijkheden die in de vestiging in Meyzieu werken.

Aangezien Frankrijk een enorme markt is, was deze overname een belangrijke kans om ons netwerk van klanten uit te breiden. De aanwezigheid van een magazijn in het zuiden van Frankrijk is een extra troef voor onze voortdurende groei op deze markt. Het magazijn in Meyzieu is ongeveer 2000 vierkante meter groot en de waarde van de stock bedraagt 1,5M euro. Onze klanten, voornamelijk doorverkopers en grote eindgebruikers, worden bevoorraad vanuit zowel de depots in België als in Meyzieu, afhankelijk van welke voorraden beschikbaar zijn en wat logistiek gezien de beste oplossing is. De meeste klanten die in het noorden gevestigd zijn, worden vanuit België beleverd. De klanten in het centrum en het zuiden van Frankrijk worden hoofdzakelijk beleverd vanuit Battery Supplies France. In de toekomst zou deze hub ook kunnen worden gebruikt om onze klanten in Spanje, Portugal, Zwitserland en Noord-Afrika te ondersteunen.

Battery Supplies France biedt het volledige gamma van Battery Supplies (Crown – TAB – Dyno Europe – AQTron en AQLith) en opereert lokaal ook als doorverkoper voor Fiam, Atib, Victron en Fronius. Met ons productengamma van open loodzuur batterijen (US deepcycle, tractiebatterijen en semitractie batterijen), gel, agm en leadcarbon batterijen, ons voortdurend groeiend assortiment van lithium oplossingen en ons grote assortiment van batterij accessoires biedt Battery Supplies France veel voordelen voor onze Franse klanten. Naast doorverkopers van batterijen en OEM, zijn onze vertegenwoordigers altijd op zoek naar key accounts in de verhuurmarkt voor hoogwerkers, marine, zonne-energie en material handling/heftrucks.

Bij Battery Supplies France hebben wij ook onze SAP software geïmplementeerd en de klanten krijgen toegang tot ons e-commerce systeem waar zij onze voorraden in zowel onze Franse als Belgische magazijnen kunnen controleren, alsook de prijzen, technische datasheets, leveringsdata, enz.

Meyzieu ligt vlakbij Lyon, de derde grootste stad van Frankrijk. Het is ook een belangrijk economisch centrum voor het bankwezen en voor de chemische, farmaceutische en biotechnologische industrie. Lyon speelde ook een belangrijke rol in de geschiedenis van de cinema. Het was in deze stad dat de gebroeders Lumière de cinematograaf uitvonden, die zowel voor camera’s als filmprojectoren werd gebruikt. Elk jaar in december vindt in Lyon het lichtfestival – of Fête des Lumières – plaats.

De oprichting van Battery Supplies NV/SA was onze eerste internationale overname en het smaakt naar meer!

2021-07-02T12:46:32+01:00
Go to Top